RÓLUNK

A méhészekkel, méhészeti gépekkel való kapcsolatunk az 1980-as évek közepéig nyúlik vissza, amikor is egy mézpergető gépeket gyártó cég felkereste az abban az időben már elismert villamossági szakemberként dolgozó Rácz Ferencet, hogy segítsen nekik mézpergető gépek motoros hajtásának megtervezésében és elkészítésében. Az elkészített hajtások megbízhatóságának híre gyorsan terjedt a méhészek körében, mely az új pergetők készítése mellett egyre több már kifutott, és használatban lévő pergető motorizálását vonta maga után. A méhészek között eltöltött idő mutatta meg azokat a problémákat, feladatokat, melyekkel a méhekkel dolgozók akkor, és sok esetben ma is küzdenek. Ez vezetett olyan, manapság is közkedvelt eszközök kiterveléséhez, mint a méhleseprő vagy a füstölő adapter, mely sok elsősorban az idősebb, de a fiatalabb méhészek munkáját is nagyban megkönnyítette.

Rácz Ferenc a kilencvenes évektől kezdve már méhészeti gépeket készítő egyéni vállalkozóként teljesítette a méhészek kéréseit, meghajtásokat készített, meghibásodott mézpergetőket javított és alakított át. A felmerült igények következtében, élvezve a méhészek bizalmát is, hamarosan megkezdte mézpergetőgépei gyártását is.

Az egyéni vállalkozás az elmúlt évek során családi vállalkozássá alakult át, amikor is Rácz Zoltán okleveles villamosmérnök is bekapcsolódott a tervezési és kivitelezési munkákba, ezáltal újabb lendületet és szemléletmódot kapott a modern, innovatív eszközkészítés.

Családi vállalkozásunk olyan méhészeti gépek tervezésére, tesztelésére és gyártására fekteti a hangsúlyt, melyek akár mind a hobbiméhészetek, mind a professzionális méhészetek céljait is kielégítik. A méhész szakirodalom folyamatos követése mellett, régi és új méhészkapcsolataink tapasztalatbeli visszajelzéseire is támaszkodva folyamatosan tökéletesítjük eszközeinket, mind gyártástechnológiai, mind használhatósági, de mindenekelőtt megbízhatósági szempontból.

Annak ellenére, hogy többnyire szabványos keretekhez készítünk gépeket, minden egyedi kérést megvizsgálunk, megvitatunk a méhészekkel és amennyiben lehetőség van rá meg is valósítjuk. Minden esetben szívesen látjuk az érdeklődő méhészeket, mindig igyekszünk gyártásbeli és kapcsolataink által szerzett tapasztalatainkkal megfelelő tanácsot adni.

A véges gyártási kapacitás miatt csak rendelésre készítünk méhészeti gépeket. A mindenre kiterjedő részletes tájékoztatás végett az elkészült eszközöket személyesen adjuk át. A megrendelő igényeihez igazodva azonban – az útiköltség megtérítésének ellenében – házhozszállítást is vállalunk!